Hvilke tjenester utføres IKKE hos Huddoktoren?


På grunn av mange flere henvisninger enn det vi har kapasitet til, vil mange bli avvist for problemer som er minder alvorlige. Dette gjelder behandling av vorter, fjerning av godartede utvekster og lignende, eller problemer vi ikke kan gjørte noe med. Dette er beklagelig, men vi må prioritere de sykeste. Det finnes private hudleger som kan kontaktes. Ventetiden hos oss kan også bli urimelig lang.

  • Det gis råd om behandling av rent kosmetiske hudlidelser, men det utføres ikke kosmetisk behandling av hud, hår eller blodårer. Dette kan andre bedre.
  • Fjerning av normale hudforandringer (føflekker) blir alltid vurdert opp mot forventet kosmetisk resultat. Ikke sjelden bør operasjoner av slike normale hudforandringer frarådes, eller utføres av plasisk kirurg, særlig når det er større forandringer eller unge mennesker. Dette blir selvfølgelig vurdert i hvert enkelt tilfelle.
  • Tatoveringer fjernes ikke.
  • Henvisninger som er en bestilling for på fjerne vanlige føflekker blir avvist, da det ikke er en prioritert oppgave. Dette kan gjøres av plastikkkirurger, eller av private hudleger uten driftsavtale med Helse Sør-Øst, for eksempel Hudklinikken i Operapassasjen, der er henvisning ikke påkrevet.